Данілов назвав нардепів за кордоном “туристами”: у “Слузі народу” відреагували

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що народні депутати та більшість чиновників, які долучаються до роботи на міжнародних майданчиках під час закордонних поїздок, є лише “туристами”. Ця заява викликала різку критику з боку нардепа від “Слуги народу” Дмитра Наталухи.

В інтерв'ю UkrlifeTV Данілов перерахував офіційних осіб, які можуть представляти Україну за кордоном – президент Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, прем'єр-міністр Денис Шмигаль та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Решта — це туристи. З ними можна спілкуватися, але це не представники українського народу”, — сказав секретар РНБО.

Народний депутат Дмитро Наталуха обурився тим, що Данілов записав до “туристів”, які “не є представниками українського народу” першого віцеспікера ВРУ Корнієнка і віцеспікерку ВРУ Кондратюк, першого віцепрем'єр-міністра — міністра економіки Свириденко, віцепрем'єр-міністра з відновлення Кубракова, віцепрем'єр-міністра з питань євроінтеграції Стефанішину, віцепрем'єр-міністра — міністра цифрової трансформації України Федорова та навіть голову Офісу президента Єрмака. 

“Я вже, звісно, мовчу про своїх колег-парламентарів”, – написав на своїй Facebook-сторінці Наталуха.

За його словами, всі ці люди щодня ведуть перемовини щодо відновлення України, євроінтеграції, торгівлі й інвестицій, допомоги армії, санкцій, спецтрибуналу для РФ та домовляються про “Формули миру” з союзниками.

“Хочеться вірити, що ця заява – не відображає реальні настрої РНБО та її керівництва, а є простою безглуздою і прикрою помилкою”, – наголосив нардеп.

Нагадаємо, раніше Олексій Данілов дав поради закордонним партнерам України щодо формули миру, запропонованої президентом України Володимиром Зеленський.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *