“Яничарство сучасного світу”: Лубінець розповів, як росіяни розміщають українських дітей у табори

Росіяни з українських дітей, яких викрали, ростять нове покоління російських військовослужбовців, які в майбутньому, напевне за думкою росіян, повинні знову воювати проти України, чи проти інших держав.

Таку думку висловив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону.

Зокрема, росіяни “направляють” дітей у спеціальні табори.

“З приводу навчань – так, вони є примусовими, там фактично немає вибору у наших дітей, чи приймати в цьому участь, чи не приймати… Це офіційна програма навчальна… на території Російської Федерації для українських дітей. Я на цьому наголошую, підтверджую, що саме в першу чергу українських дітей намагаються записати фізично в різні військові організації і провести через подібні навчання”, – розповів він.

За його словами, росіяни це роблять не просто свідомо, мовляв, це так зване “яничарство сучасного світу”.

“Завоювали територію, забрали дітей… виховали нових військових і послали знову їх вмирати за “великую Россию. Скільки таких таборів на території всієї Росії – нам поки не вдалося встановити. Але станом на зараз ми можемо казати, що не менше, ніж 70 подібних таборів діють… в тому числі на тимчасово окупованих територіях України”, – додав він.

Зазначимо, що у табори потрапляють не лише хлопці, але й також дівчата.

Тим часом проросійські платні акаунти поширюють у соцмережах “поради” від міжнародної організації Save the Children in Ukraine про те, як убезпечити дитину від викрадення на органи в Україні.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *