Україна направила Польщі ноту щодо блокування кордону: яка позиція Києва

Україна наголошує, що блокування польськими перевізниками кордону завдасть шкоди інтересам України і Польщі, а в умовах російської агресії і навантаження на пункти пропуску такі дії є надзвичайно безвідповідальними.

Про це сказав посол України в Польщі Василь Зварич у коментарі “Укрінформу”.

“Посольство звернулося з офіційною нотою до МЗС Польщі з проханням вжити заходів для недопущення блокування чи обмеження руху через українсько-польський кордон, – сказав посол.

За його словами, посольство і генеральне консульство України перебувають у постійному контакті з Мінінфраструктури Польщі та підкарпатським і люблінським воєводами з цього приводу.

“Ми сподіваємося, що польська влада зуміє досягти порозуміння з потенційними протестувальниками, щоб уникнути блокування кордону. Адже такі погрози протестувальників блокувати рух в пунктах пропуску зовсім не допомагають іміджу Польщі, а також тим польським підприємцям, які беруть участь чи мають намір брати участь у проєктах з відбудови України”, – сказав Василь Зварич.

Нагадаємо, 30 жовтня Міжнародна транспортна асоціація України повідомила, що до кінця року можуть бути перекриті всі виїзди до Польщі у зв’язку зі страйками польських перевізників, що стартують 3 листопада.

Через можливе блокування пунктів пропуску Мінрозвитку громад та інфраструктури України ініціювало зустріч для вирішення питання виконанням меморандумів про пропускну спроможність згаданих пунктів.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *