“Бавовна” у Криму і на Луганщині: скільки С-300 та С-400 втратив ворог за тиждень

В результаті успішних ударів ЗСУ за останній тиждень російські війська втратили щонайменше чотири пускові установки зенітних ракет великої дальності – це С-300 або С-400.

Про це повідомило Міноборони Британії із посиланням на дані розвідки.

Британська розвідка поінформувала, що Росія, ймовірно, втратила щонайменше чотири пускові установки зенітних ракет великої дальності (С-300 або С-400) через українські удари за останній тиждень.

Так, 26 жовтня росіяни скаржилися, що на окупованій території Луганщини були знищені три пускові установки С-400. Водночас українські джерела повідомляли про втрати російської ППО в окупованому Криму.

Знищення С-300 та С-400 – наслідки для Росії

“Нещодавні їхні (російських ЗРК – ред.) втрати підкреслюють, що російська “Об’єднана система протиповітряної оборони” продовжує протистояти сучасній високоточній ударній зброї і, швидше за все, збільшить і без того значне навантаження на інші системи та операторів”, – оцінили у британській розвідці.

Там припустили, що коли Росія замінить знищені в Україні системи, то послабить свою ППО в інших операційних зонах.

Нагадаємо, раніше Сили оборони України інформували, що 25 жовтня влучили і знищили російський ЗРК С-400 поблизу окупованого Луганська. А ніч проти 30 жовтня ЗСУ знищили стратегічний об'єкт системи ППО окупантів на заході Криму.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: У Криму – потужна “бавовна”! Окупанти стягують ППО з Росії! | Юсов

Додамо, за даними Генштабу ЗСУ загалом від початку повномасштабної війни проти України Росія втратила 566 засобів ППО.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *