“Насралла нас**в на ХАМАС”: аналітик прокоментував заяву лідера “Хезболли”

У п’ятницю, 3 листопада, лідер терористичної організації “Хезболла” Гасан Насралла назвав головною метою “припинення вогню” в Секторі Гази, а лише другорядною – “перемогу ХАМАС” у протистоянні з Ізраїлем. Така заява, на думку військового аналітика Олександра Коваленка, свідчить, що великої війни на Близькому Сході не буде. 

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

“ХАМАС разом із Газою були відправлені на заклання його кураторами з Тегерана, яким розростання бойових дій до рівня прямої участі в них США, ні до чого”, – зазначив експерт.

Олександр Коваленко вважає, що “в руках свого керівництва вони [прихильники ХАМАС] не більше, ніж витратний матеріал”. 

“Насралла, за фактом, нас**в на ХАМАС і кожного, хто відчуває ненависть до Ізраїлю. Ненавидіти і злословити може кожен, а ось протистояти тому, хто тебе зітре в порошок – ні”, – резюмував аналітик.

Як повідомляє CNN, лідер ліванського угруповання “Хезболла” Гасан Насралла закликав своїх прихильників “працювати вдень і вночі”, щоб досягти припинення вогню в Газі, заявивши, що це “головна мета”. Насралла сказав, що другорядна мета потужного ліванського воєнізованого угруповання, яке підтримується Іраном, полягає в тому, щоб ХАМАС вийшов “переможцем” у Газі. Він також назвав війну “переломним моментом”. 

Нагадаємо, раніше заступник лідера “Хезболли” Наїм Кассем заявив, що “коли настане відповідний час”, “Хезболла” приєднається до ХАМАСу.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *