Яке воно – ідеальне пальто, на що звернути увагу під час його вибору: поради стилістів

Яким має бути ідеальне пальто

Ідеальне пальто, за словами персональної стилістки Оксани Мацьків, – це класичне пальто винятково з натуральної тканини. Воно може бути  з кашеміру, вовни з вкрапленням віскози, але в ньому не має бути поліестеру.

Це можуть бути неструктуровані пальта – так Оксана Мацьків назвала вироби, які йдуть без підкладки і підплічників. Силует таких пальт – це пальто-кокон, пальто-халат або пальто на запах. Найчастіше такі пальта йдуть із поясом, який надає фігурі форми пісочного годинника. “Важливий момент – тканина в таких пальтах має литися”, до того ж вони йдуть без ґудзиків.

Інша категорія – це жорсткі структуровані пальта з підкладкою і підплічниками, в яких ніколи не буває пояса, тому що він лише псує силует, надавши йому зайвого об'єму. Такі пальта зазвичай із ґудзиками.

На які деталі треба звернути увагу під час вибору пальта

  • Важливо під час вибору верхнього одягу звернути увагу на розмір і форму лацканів, на їх співвідношення з розміром обличчя та його рисами. До дрібних рис обличчя пасуватимуть невеликі лацкани, відповідно до більшого обличчя – лацкани також більшого розміру. Не варто обирати пальта з надто широкими, занадто витягнутими або, навпаки, короткими лацканами – вони  відсилають у минуле.
  • Не менш значущим елементом ідеального пальта є ґудзики. Щоб цей предмет верхнього одягу мав дорогий вигляд, ґудзики мають бути в тон пальта або чорного чи черепахового кольору. Саме вони додають виробу дорожнечі.
  • Як вибрати правильну довжину пальта? На думку стилістки, довжина відіграє важливу роль під час вибору пальта на роки. Краще обирати пальто класичної довжини – саме така довжина робитиме жінку стрункішою. Оптимальна довжина – це або на одну долоню вище коліна, або на 2-4 см нижче коліна, найрозкішніший вигляд мають пальта довжини міді.

Підсумовуючи, стилістка зазначила, що обираючи пальто, краще звертати увагу на класичні моделі, які залишаються актуальними десятиліттями. “Деякі легендарні моделі від Max Mara зберігають актуальність 50-60 років. Якщо ви не впевнені у своїй натхненності рухатися в бік божевільного декору, накладок, комбінації різних кольорів або тканин у пальто, то що простіша й лаконічніша модель, то дорожчий вигляд вона матиме”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *