День: 09.11.2023

У Пентагоні заявили про зменшення пакетів допомоги для України

Сполучені Штати будуть і надалі допомагати Україні у її протистоянні російським агресорам, але пакети допомоги стануть меншими, оскільки Конгрес все ще не ухвалив рішення про додаткове фінансування. Про це під… Read more »

“Це був не я”: Байден пожартував, коли під час його виступу щось упало

Президент США Джо Байден з гумором відреагував на гуркіт в залі під час свого публічного виступу. Американський президент відразу всіх заспокоїв, і повідомив, що це був не він, натякуючи на… Read more »

У низці областей оголошена повітряна тривога через загрозу ракет та БпЛА

У низці областей України була оголошена повітряна тривога через загрозу застосування ворогом ударних безпілотників та ракетного озброєння. Про це повідомляють Повітряні сили. “Полтавська та Дніпропетровська області – ракетна небезпека!” –… Read more »

Євросоюз буде допомагати Україні, бо альтернативи немає — президентка Європарламенту

У країн Євросоюзу нема альтернативи окрім підтримки України у її боротьбі з російськими агресорами за власну свободу та безпеку у Європі. Про це під час промови “Стан Європи 2023” на… Read more »

Сім місяців без алкоголю дозволяють мозку залежних відновитися після пошкодження — дослідження

Нові дослідження продемонстрували, як швидко мозок може відновити свою структуру після припинення вживання алкоголю. Про це йдеться в журналі Alcohol, пише ScienceAlert. “У людей із залежністю від алкоголю є тенденція до витончення… Read more »

Вперше в історії: представника РФ не обрали до Міжнародного суду ООН

Держави-члени ООН відмовили Росії у праві здійснювати правосуддя від їхнього імені в Міжнародному суді організації. Це сталося вперше в історії.  Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці в… Read more »

Путін знову не зміг вимовити ім’я та по-батькові президента Казахстану: відео

Президент Росії Володимир Путін, перебуваючи 9 листопада з офіційним візитом у Казахстані не зміг вимовити ім’я та по-батькові президента країни Касим-Жомарта Токаєва. Про це свідчить відео, опубліковане в Х журналістом… Read more »

“Зоря” програла “Маккабі” Тель-Авів та опустилася на третє місце у групі Ліги конференцій (відео)

Луганська “Зоря” зазнала поразки від “Маккабі” Тель-Авів у поєдинку 4-го туру групового етапу Ліги конференцій. Через повномасштабне вторгнення російських окупантів до України номінально домашня для луганців зустріч відбулася у польському Любліні та завершилася… Read more »

Скандал із Фаріон спалахнув ще дужче: як “відзначилася” донька екснардепки

Мовний скандал, який роздула Ірина Фаріон, не вщухає. Навпаки, мовознавиця після військових взялася за своїх студентів. За ці кілька днів екснардепка кілька разів перевзулася, але дискредитувати захисників не припиняє, та от… Read more »

Гроші на війну: російська нафтова компанія заробила мільярд євро у Болгарії

Російська нафтова компанія “Лукойл” скористалася лазівкою в санкціях ЄС, щоб заробити у Болгарії майже один мільярд євро, збагативши тим самим бюджет РФ для ведення війни в Україні.  Про це повідомило видання… Read more »