День: 16.11.2023

США можуть виділити ще близько $500 мільйонів допомоги Україні

США планують виділити на це ще близько $500 мільйонів допомоги. Про це заявив помічник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт, – пише Укрінформ. «Сполучені Штати вже надали Україні… Read more »

На території Одеської області працює ППО

Останній безпілотник, з групи БПЛА, знаходиться у повітряному просторі Одеської області, летить північно-західним курсом неподалік розмежування з Миколаївською областю.  Про це інформують моніторингові канали. Зараз українські військові намагаються його знищити. Також раніше… Read more »

Естонія, як і Фінляндія, може закрити прикордонні пункти з Росією

До Естонії з території РФ намагалися потрапити вісім громадян Сомалі, які не мають дозволу на в'їзд. Про це заявив міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс. Водночас керівник прикордонної служби Вейко Коммусаар… Read more »

Відбір на Євро-2024: групи і турнірні таблиці

Від березня до листопада 2023 року триватимуть матчі групового етапу відбору на чемпіонат Європи 2024 року. У ньому візьмуть участь 53 національні збірні, які поборються за 20 путівок на континентальну першість. Під час жеребкування команди були розподілені на 10 груп: сім – по… Read more »

Південь України охопила повітярна тривога: негайно в укриття

У ніч проти 17 листопада 2023 року в південних регіонах України була оголошена повітряна тривога.  “Групи ударних БпЛА на межі  Миколаївської та Одеської областей”, – заявили у Повітряних Силах ЗСУ…. Read more »

Євро-2024: хто вже вийшов до фінального турніру

Від березня поточного року триває кваліфікація на Євро-2024 з футболу. Участь у ній беруть 53 національні збірні, які змагаються за 23 путівки до фінальної частини. Всього на чемпіонаті Європи-2024 зіграють 24 національні команди. Збірна Німеччини, як господарка турніру, без відбору потрапила на континентальну… Read more »

Чому Куп’янськ є важливим для росіян: пояснення військового експерта

Загалом ситуацію на Куп'янському напрямку можна назвати дещо легшою, ніж на Авдіївському, проте це було б блюзнірством. Поблизу Куп'янська росіяни намагаються здійснювати атакувальні дії з метою наблизитися до міста, а в ідеалі – захопити… Read more »

“Недобра ніч”: потужні вибухи пролунали в окупованому Токмаку — Федоров

Пізно ввечері у четвер, 16 листопада, у тимчасово окупованому Токмаку Запорізької області було чути щонайменше два вибухи.  Про це повідомив у своєму Telegram-каналі мер Мелітополя Іван Федоров. “Токмак – недобра… Read more »

У РФ окупант, що повернувся з війни, провів урок у школі як “герой”, а після побив перехожих

У Саратовській області РФ російський окупант Дмитро Кирюхін побив кількох перехожих, завдавши їм тяжких тілесних ушкоджень. За кілька годин до цього він провів “Уроки мужності” у місцевій школі та дитячому… Read more »

Скільки триватиме війна РФ проти України: американський політолог зробив прогноз для Time

Патова ситуація у війні Росії проти України триватиме щонайменше рік. Таку думку висловив у своїй колонці в Time американський політолог вірменсько-німецького походження, викладач Колумбійського університету Ян Бреммер. За його словами,… Read more »