Макіяж для навислих повік і збільшення очей: основні лайфгаки, як скоригувати погляд

Якщо верхня повіка повністю або частково перекриває рухому частину, її вважають навислою. Найчастіше такий недолік виникає через послаблення м'язів, вікові зміни, які відбуваються після 40, проте для деяких жінок це є анатомічною особливістю.

Візуально форму можна скоригувати за допомогою певних хитрощів у макіяжі. Вони допоможуть зробити очі більшими та виразнішими.

В разі нависання шкіри практично вся косметика під час відкривання очей опиняється під складкою шкіри і може розмазуватися, перетворюючись на брудну пляму. Щоб цього не сталося, а мейк вийшов акуратним і виразним, треба дотримуватися певних правил.

Правила нанесення макіяжу на навислі повіки

  • Наносити косметику потрібно з розплющеними очима. Досвідчені візажисти рекомендують робити це, дивлячись на себе в дзеркало прямо і не піднімаючи брови. Лише в цьому разі природна складка буде чітко помітною, а із заплющеними очима зрозуміти, де вона розташована, не можна, тому якісно скоригувати недолік у вигляді нависання буде неможливо.
  • Уникати різких ліній. Подовжені графічні стрілки не лише не скоригують погляд, але і притягнуть ще більшу увагу до дефекту, створять ефект втоми та додадуть кілька років до віку. Те ж саме стосується і контурного обведення.
  • Використовуємо пастельні тони. Це не означає, що тепер треба фарбуватися винятково у бежево-коричневій гаммі, кольорові засоби теж підійдуть, але кольори мають бути м'якими, пастельними, а лінії — ретельно розтушованими. В разі яскравого макіяжу для навислих повік важливо стежити за тим, щоб яскравий колір був ретельно розтушований, а його межа виходила за межі нерухомої частини.
  • Перламутр під забороною. Будь-які фактури, що виблискують, ще більше посилять нависання, тому користуватися ними треба вкрай обережно і переважно у внутрішніх кутах ока. Те ж саме стосується і рідких текстур з вологим фінішем, які вмить зіб'ються і будуть погані на вигляд, підкреслюючи недолік.
  • Використовуємо методи відвернення уваги від повік. Передусім зробити дефект непомітним і відвернути увагу від проблеми здатен виразний мейкап брів і вій. Віям варто приділити особливу увагу, тому що за правильного застосування туші це зробити найлегше.

Як нанести макіяж на очі з навислими повіками

  • Зробити правильний мейкап брів. Якщо зробити їхню форму прямою і широкою, ви ризикуєте посилити нависання і зробите погляд важким. Оптимальний варіант — форма з невеликим заломом, коли хвостик трохи вище за основу. Не опускайте кінчики брів надто низько, навпаки, трохи підніміть їх. Ця фішка візуально скоригує навислу повіку.
  • Наносити тіні світлого відтінку на всю рухливу повіку, а не лише на частину нижче складки шкіри, яка нависає. Тіні світлого тону треба розподілити по внутрішньому куту і покрити ними рухливу поверхню, не доходячи до зовнішнього кута. Край нанесення не повинен виходити за складку.
  • Темним відтінком підкреслюємо зовнішній кут приблизно на третину по краю зростання нижніх вій, відводячи продукт у напрямку скронь для отримання невеликої стрілки. Цим же кольором заповнюємо зовнішній кут згори, розтушовуючи продукт діагональними рухами. Щоб відвернути увагу від природно розташованої складки, малюємо “фальшиву” складку трохи вище своєї за допомогою темних тіней, рухаючись у бік перенісся.
  • Розставляємо акценти. Світлий засіб точково наносимо у внутрішні кути, на центр рухливої частини та на зону під бровою, а також на поверхню від внутрішнього кута до центру.
  • Густо фарбуємо вії та робимо на них акцент у макіяжі. Покриваємо їх двома шарами чорної туші з ефектом подовження, приділяючи особливу увагу зовнішній і прикореневій зоні.

Читаємо також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *