Аеророзвідники не дозволили окупантам закріпитись у селі на Запоріжжі: як працюють дрони на фронті

108-ма бригада ТРО Дніпропетровщини працює на Запорізькому напрямку. Тут квадрокоптери бійців постійно в небі, вони вистежують росіян і їхню військову техніку. Саме за їхніми координатами прицільно б’ють по окупантах артилерія, піхота і авіація.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес.

Українські військові Роман, Максим і Павло майже цілодобово відстежують лінію фронту з повітря. Вони відстежують росіян та їхню техніку за допомогою дронів. Їхні “пташки” злітають високо в небо і звідти передають зображення на планшети бійців.

“За аеророзвідником стоїть артилерія, авіація. Якщо аеророзвідка знаходить ціль і вона цікава – буде знищена”, – каже пілот підрозділу аеророзвідки 108-ї бригади ТРО Петро.

Таким чином аеророзвідники не дали ворогові закріпитися в одному із сіл на Запорізькому напрямку. За інформацією їхніх безпілотників працювали ударні дрони. Тоді окупанти були змушені відступати. Пілот Петро каже, що дрони бережуть життя українських військових.

До 108-ї бригади ТРО Петро пішов добровільно, одразу після початку повномасштабного вторгнення. Вдома на чоловіка чекають 9-річний син, новонароджена донька і дружина.

“У мене багато родичів, які на мене чекають. Коли була відпустка, приїжджав, і в основному коли виїжджаємо з лінії фронту по справах. і є час виділити родині”, – каже Петро.

Перші “пташки”, згадує Петро, він разом із побратимами опанував самотужки. Але тепер знань стільки, що вже й самі можуть навчати нових пілотів. Проте зупинятися на досягнутому не збираються.

“В планах – це ударні дрони, це вже більш потужне знищення і вогневих засобів, вогневих позицій і, сподіваємося, артсистем ворога”, – каже пілот Роман.

“Нарешті держава нам повинна видати бойовий дрон і ми хочемо перейти на наступну ланку. Він більший, потужніший, має змогу переносити більше заряду”, – додає Максим.

“Мавіки”, розповідають аеророзвідники, живуть на фронті кілька місяців. Ворог полює на них не менше, ніж на українських бійців. Тож безпілотники на фронті потрібні постійно, щоб швидше визначити розташування окупантів і знищувати їх без втрат.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 19:00 за 17 листопада 2023 року | Новини України

Нагадаємо, що кажуть про терміни війни в Україні і на Заході та чи можна вірити цим прогнозам.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *