Застаріла іржа на унітазі: як її очистити в домашніх умовах

Іржа та розводи, які залишаються на унітазі, утворюються внаслідок поганої якості водопровідної води. Очистити унітаз від іржі та старого нальоту можна за допомогою побутової хімії — різноманітних хімічних засобів.

Засоби для чищення іржі  діляться на абразивні порошки, рідкі лужні та рідкі кислотні засоби. Абразивні порошки видаляють тільки свіжий бруд і можуть подряпати унітаз. Лужні засоби видаляють не всі забруднення і мають сильний запах. Кислотні засоби для чищення видаляють навіть стару іржу, але вони небезпечні для шкіри та дихання.

Тому багато хто з господинь відмовляються від агресивної хімії та використовують народні засоби, які є у кожній хаті. Для роботи  обов'язково одягніть гумові рукавички, а також використовуйте щітку  з жорсткими ворсинками.

Як очистити унітаз від іржі — різні способи

  • Оцтом. Нанесіть оцет на плями іржі, залиште на кілька годин, а потім протріть унітаз щіткою.
  • Оцтом та содою.Нагріваємо до кипіння склянку столового оцту і додаємо туди соду. Після цього наносимо суміш на іржу на 3 години, після чого змиваємо.
  • Лимонною кислотою та оцтом. Беремо пару пакетиків лимонної кислоти, розсипаємо її на місця з іржею. Важливо, щоб вони були сухими. Пульверизатором розприскуємо оцет на місце, посипане лимонною кислотою, змиваємо водою.
  • Лимонним соком та сіллю.  Змішуємо лимонний сік з сіллю так,  щоб вийшла густа паста. Наносимо пасту на плями іржі та залишаємо на декілька годин., потім тремо щіткою та змиваємо. 
  • Харчовою  содою та перекисом водню. Змішайте порівну харчову соду та перекис водню, щоб вийшла паста. Нанесіть пасту на плями іржі і залиште на деякий час, потім  протріть забруднення.
  • Кока-колою, пепсі-колою чи фантою. Такі напої гарно видаляють свіжі плями іржі. 

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *