“РФ тисне на певні психоемоційні питання”: Подоляк про новий рівень кремлівської пропаганди

Росія вчиться воювати – як на полі бою, так і в інформаційній війні.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

“Ми бачимо певні зміни і по лінії фронту. Зміни в тактиці та стратегії росіян. Це не говорить, що вони щось краще стали робити. Але вони вчаться, щось беруть у нас. З точки зору інформаційної роботи вони теж вчаться”, – каже Подоляк.

За його словами, зараз росіяни вийшли на зовсім інший рівень пропаганди.

“Якщо раніше вони робили ставку на якісь свої безумні речі про “нацистів”, про те, що “ви маєте бути разом з Росією”, “ви будете щасливі лише з Росією”, а сьогодні вони розуміють, що це не працює на території України.

Їхні психологи працюють, вони розуміють, в якому психоемоційному стані перебуває Україна. Є певна депресія, враховуючи практично два роки війни. Накопичені питання є, нерозуміння, що буде завтра, післязавтра, хочеться, щоб це все закінчилося”, – каже керівник ОП.

Саме тому росіяни почали працювати з такими темам, як мобілізація, соціальні виплати, корупція, зокрема використовуючи різні медійні майданчики, серед іншого й закордонні ЗМІ.

“Росія тисне на певні психоемоційні питання. Тонкі технології, тонкі матерії. “Партнери ваші не дають грошей”, “вам обіцяли, що війна швидко скінчиться, а вона не закінчується”, “партнери ваші призупиняють військову допомогу”. Це все не так, але люди не готові до фактчекінгу. І Росія це все масштабує”, – підсумував Подоляк.

Раніше ми писали, хто придумав “відставку” Залужного і хоче посварити його із Зеленським.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *