Шість продуктів для жіночого здоров’я: що треба їсти кожній жінці після 40

Ці продукти потрібно їсти для того, щоб зберегти свою молодість, красу та здоров’я. Вони покращують еластичність шкіри, підвищують активність і знижують ризики жіночих захворювань. Розповідаємо, що потрібно їсти, щоб почуватися здоровою і щасливою кожного дня.

Що треба їсти кожній жінці після 40: список продуктів

  • Вівсяна каша. Лікарі рекомендують щоранку їсти вівсянку, але не швидкого приготування. Вівсяні зерна містять необхідний набір корисних елементів, які налагоджують оптимальну роботу організму. Вівсянка здатна покращувати перистальтику шлунка, кровообіг у тазовій частині тіла, знижує рівень цукру в крові та прискорює зростання волосся. Вівсяна каша здатна налагодити обмін речовин в організмі, тому сприяє стрункості фігури.
  • Капуста. Медики радять вживати жінкам усі види й сорти капусти: білокачанну, брюсельську, пекінську, савойську тощо. Цей овоч здатен покращувати гормональний фон в організмі. Також капуста знижує ризики захворювання на онкологію матки й молочної залози.
  • Жирна морська риба. В рибі міститься велика частка поліненасиченої кислоти омега-3, жиророзчинних вітамінів і вітамінів D та E. Жирна й червона риба зміцнює серцево-судинну систему, робить шкіру здоровою і сяйливою, покращує роботу травної системи. Також вживання риби впливає на вироблення гормона щастя – серотоніна.
  • Кисломолочний сир. Цей продукт добре засвоюється організмом, зміцнює кістки, зуби й судини, бо має багато білка. Сир особливо корисний для жінок у період менопаузи та після. У цей період часу кісткова тканина слабшає, починають боліти ноги і спина. Варто вживати звичайний кисломолочний сир, оскільки він набагато корисніший. Від знежиреного буде мало користі для здоров’я.
  • Банани. Ці фрукти мають багато переваг для здоров’я жіночого організму. Банани прискорюють процеси травлення, підвищують настрій і підтримують еластичність шкіри. Вони дуже корисні для жінок під час менструального циклу й менопаузи, оскільки здатні знімати запалення в організмі, що спричиняють біль у спині й животі. Але не варто їсти багато бананів, оскільки вони доволі калорійні.
  • Оливкова олія. Вона є рекордсменом за вмістом корисних речовин для жіночого здоров’я. Оливкова олія холодного віджиму позитивно впливає на роботу яєчників, підтримує здорове сяяння шкіри, зміцнює волосся і судини. Якщо кожного дня вживати оливкову олію, знижуються ризики захворювання на онкологію жіночих статевих органів.

Читайте також:

Скільки треба пити кави на день, щоб покращити пам’ять, роботу мозку і здатність зосереджуватися

Мінус 5 кілограмів за тиждень: всі секрети томатної дієти для швидкого схуднення – меню

Який секрет японського довголіття: суперпродукт, що дарує довге життя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *