Для чого додають цибулю та хліб до фаршу
Секрети ідеальних котлет — це не лише хороший, якісний фарш, але й правильні пропорції компонентів
До фаршу майже усіх формованих виробів типу котлет обов'язково додають цибулю та хліб.
Хліб збільшує об'єм фаршу та основне, додавання булки робить фарш пишнішим і ніжнішим. Хліб дає котлетам ледве помітну кислинку, і якщо у свіжоприготовлених котлетах цей присмак не дуже виражений, то в розігрітих він добре відчувається.
Для приготування котлет краще використовувати черствий білий хліб.
Дрібно подрібнені овочі, найчастіше це цибуля додає смаку і соковитості, а м'якуш черствого білого хліба, вимочений у воді або молоці, допомагає утримати вологу, яка, випаровуючись не дасть фаршу пересушитися.
Скільки хліба потрібно на 1 кг фаршу
На думку досвідчених господинь на 1 кілограм м'ясного фаршу потрібно 200- 250 грамів хліба. Бажано використати батон, який вже трохи підсохнув, замочити його у воді або в молоці.
Замість хліба до фаршу можна додавати сиру картоплю, інші овочі, я, наприклад, кабачок, морква, манку тощо.
Скільки цибулі потрібно на один кілограм фаршу для котлет
Цибулю можна додавати як у сирому вигляді, так і обсмажену. Якщо додати вже обсмажену цибулю, потрібно брати 200-300 грамів овочів на один кілограм котлетного фаршу. У разі, коли додається сира, подрібнена цибуля, не варто брати понад 200 грамів.
Читайте також: