Його існування десятиліттями трималося в секреті: який вигляд має ядерний бункер зсередини – фото

Побоювання ядерного знищення під час Холодної війни змусили данське керівництво створити секретний бункер, який мав стати “останнім бастіоном” демократії, якщо людство порине в хаос.

Про це пише express.co.uk.

Бункер, що отримав назву Regan West, розташований під деревами Рольдського лісу в північній частині країни. Його побудували на вимогу НАТО без відома більшості в період від 1963 до 1968 року.

Його вхід – скромна бетонна будівля, покрита десятиліттями мохом – і звичайні сірі двері допомагали відлякувати людей і зберігати бункер у секреті.

Під час радянських ядерних випробувань і кубинської ракетної кризи бункер був обладнаний для забезпечення безпеки данської влади, зокрема урядовців, державних службовців і королівської родини протягом 30 днів.

Розташований приблизно за 400 кілометрів на північний захід від Копенгагена, бункер був настільки інноваційним, що міг витримати не лише ядерну атаку, а й використання потужнішої водневої бомби.

Бункер площею 5500 квадратних метрів було виведено з експлуатації 2003 року, через 12 років після розпаду Радянського Союзу, а про його існування стало відомо світу 2012-го.

Всередині побудовано понад 230 кімнат, здатних вмістити близько 350 осіб. Декор, типовий для 1960-х років, досі присутній у бункері, поряд зі старими телефонами, картами світу та ліжками.

Там є основна спальня, призначена для розміщення монарха в разі надзвичайної ситуації, а також їдальня та урядова конференц-зала.

Нагадаємо, найбільший у світі айсберг відірвався і почав дрейфувати вперше за 30 років. A23a також є одним із найстаріших айсбергів у світі.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *