Демобілізація за гроші: в Києві судитимуть посадовців із військового госпіталю та Служби судової охорони

У Києві працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо начальника відділу Служби судової охорони та завідувача одного з відділень Головного військового клінічного госпіталю. Вони за гроші пропонували військовослужбовцям звільнення від проходження служби начебто за станом здоров’я.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Обвинувальний акт направлено до суду.

“Працівник судової охорони товаришував з лікарем військового госпіталю та вирішив заробити на цьому знайомстві. Він знаходив військовослужбовців, які не хотіли служити далі, та пропонував їм за 7 тисяч доларів США допомогти з демобілізацією. Для цього військовий мав пройти лікування у госпіталі через фіктивну проблему зі здоров’ям “під наглядом” завідувача відділення. Потім, на підставі підробленої виписки, пройти військово-лікарську комісію, яка б звільнила його зі служби за станом здоров’я”, – розповіли в ДБР.

Державне бюро розслідувань затримало працівника судової охорони під час отримання коштів від одного з “клієнтів”.

Наразі повністю задокументовано штучну госпіталізацію одного військового до лікарні з нібито “хворобою серця”.

Завідувач одного з відділень Головного військового клінічного госпіталю обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди у значному розмірі (ч. 2 ст. 368 КК України), а працівник судової охорони – в пособництві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років.

Нагадаємо, в Україні кардинально змінюють правила мобілізації: які нововведення.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *