Спікер палати представників Джонсон відповів, коли США можуть затвердити нову допомогу Україні

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив у понеділок, 27 листопада, що впевнений в тому, що Конгрес зможе схвалити допомогу Ізраїлю та Україні до початку свят, зокрема, Нового року.

Про це пише axios.com.

За словами Джонсона, Ізраїль є головним пріоритетом для Сполучених Штатів.

“І підтримка нашого союзника є надзвичайно важливою”, — сказав нещодавно обраний спікер, відповідаючи на запитання про пакет допомоги під час заходу у Флориді в понеділок.

Утім, за його словами, Україна також в пріоритеті.

“Те, що ми сказали, полягає в тому, що якщо Україні потрібна додаткова допомога.,яку більшість членів Конгресу вважають важливою, ми також повинні працювати над зміною нашої власної прикордонної політики”, – додав він.

Джонсон також заявив, що його колеги в Сенаті “визнають”, що іноземна допомога та фінансування безпеки кордону США “потрібно рухатися разом, тому що ми завдячуємо цьому американському народу”.

Відтак пакет додаткового фінансування має бути готовий “найближчими днями”.

“У нас є відчуття невідкладності щодо цього, і для цього також є крайні терміни. Тому я впевнений і оптимістично налаштований, що ми зможемо це зробити”, — сказав він.

Нагадаємо, ТСН.ua докладно висвітлює все, що відбувається в Америці, яка є основним військовим і фінансовим донором України у війні проти Росії. І політична криза в Конгресі США, яка вперше в історії призвела до відставки спікера Палати представників Кевіна Маккарті через шантаж невеликої групи трампістів у лавах Республіканської партії, грає проти нас.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *