Як прибрати цвіль (грибок) з герметика у ванній: робочі лайфгаки

Цвіль любить тепле й вологе середовище, спори цвілі, потрапляючи у відповідне середовище ванної, починають рости. Найчастіше чорніє силіконовий герметик – чорні колонії грибків поселяються на герметику у швах.

Щоб очистити ванну від цвілі, необов'язково користуватися магазинними хімічними засобами. Експерти пропонують скористатися звичайними засобами для прибирання будинку чи квартири.

Чим прибрати цвіль з герметика у ванній кімнаті

  • Можна скористатися харчовою содою. Змішайте соду з невеликою кількістю води до утворення густої пасти. Нанесіть її на запліснявілу ділянку, залиште на деякий час. Потріть місце щіткою, після чого змийте водою.
  • Оцет легко впорається з пліснявою на силіконі. Полийте уражену ділянку оцтом, можна розпилити його, залиште на годину. Протріть поверхню теплою водою, добре висушіть, щоб запобігти повторному зростанню цвілі. Періодично варто повторювати оброблення, щоб не дати грибку навіть шансу на поширення у вашій оселі.
  • Скористайтеся перекисом водню. Змастіть ним поверхні швів, заражені пліснявою. Залиште хвилин на 30, потім помийте мильним розчином, сполосніть чистою водою та висушіть.
  • Гарно зарекомендувала себе в боротьбі із пліснявою олія чайного дерева. Додайте до пів літра води дві чайні ложки ефірної олії та нанесіть на запліснявілий герметик. Змивати такий розчин не потрібно.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *