У Фінляндії заявили, що Росія проводить “гібридну операцію” на кордоні

Російська Федерація проводить “гібридну операцію” на кордоні з Фінляндією. Москва пропускає мігрантів без дійсних документів до фінського кордону, а також “мобілізує” людей до Європейського Союзу.

Про це заявила міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен, повідомляє CNBC.

“Ми вважаємо, що це гібридна операція Росії”, – наголосила дипломатка Фінляндії.

За її словами, Гельсінкі “відреагував відповідним чином”, вирішивши закрити весь свій кордон. Валтонен висловила сподівання, що “Росія повернеться до нормального життя, де вона поважає наші договори”. Якщо ж Москва надалі хз порушуватиме, кордони можуть залишитися закритими.

Очільниця МЗС Фінляндії також зауважила, що закриття кордонів може вплинути на мешканців двох країн і на дипломатичні представництва, які іншим чином можуть використовувати пункти пропуску, щоб приїхати на Захід.

“Я думаю, що це лише свідчить про те, що Росія в її нинішньому стані використовує всі можливі засоби, щоб викликати проблеми”, – наголосила Еліна Валтонен.

Як повідомлялося, Фінляндія закриває всі кордони з Росією від 30 листопада. Цей захід буде наразі тимчасовим і триватиме до 13 грудня. У Гельсінкі кажуть, що повне закриття східного кордону необхідне задля національної безпеки.

Крім того, Фінляндія стягнула війська до кордону з РФ.Також відомо, що прикордонне агентство Європейського Союзу Frontex направить до Фінляндії офіцерів і техніку для патрулювання адмінмежі.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *