Російська піхота посилила активність на фронті: український генерал розповів про битви

В операційній зоні “Таврія” активність піхоти окупантів знову збільшилась. За минулу добу відбулось 55 бойових зіткнень.

Про це повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” бригадний генерал Олександр Тарнавський.

“За добу ворог втратив 440 осіб живої сили та 9 одиниць військової техніки.  Близько десятка окупантів здалися в полон. Активність ворожої авіації невисока – за добу зафіксовано 5 авіаударів. Вночі ворог кидав КАБи на Донеччину”, – написав він. 

Він наголосив, що українські захисники та захисниці стійко тримають оборону на Авдіївському та Марїнському напрямках. 

Безуспішними були наступальні дії противника в районах, Степового, Первомайського, Авдіївки, Сєверного, південніше Тоненького та східніше Новобахмутівки – відбито 25 його атак. На Мар’їнському напрямку відбито 11 атак – в районах Мар’їнки та Новомихайлівки. На Шахтарському напрямку ворог тричі вів безуспішні штурмові дії в районах південно-східніше Вугледара та на захід від Старомайорського. 

Окрім того, на Запоріжжі противник 12 разів безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах південніше Роботиного та на захід від Вербового.

“Водночас, сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту”, – зазначив Тарнавський.

Нагадаємо, Росія збільшила удари керованими авіабомбами. У Повітряних силах розповіли про проблеми.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *