Запам’ятайте ці секрети: як китаянки прибирають в оселі, щоб було завжди чисто

На жаль, прибирання – це така справа, яка рідко когось оминає. Іноді нею доводиться займатися всім. На щотижневе прибирання у нас іде дуже багато часу, який ми б могли витратити з користю для себе. Тому цей процес так хочеться спростити.

Зробити це можна, надихнувшись досвідом проведення прибирання китаянками. Жінки в Китаї достеменно знають, що робити, щоб вдома було завжди чисто, не витрачаючи на це весь свій вільний час.

Постільна білизна

В Китаї часто ковдра пришита до підковдри, тому вони перуться разом. Звісно, для такого прання потрібен великий барабан, а сушіння займає трохи більше часу, ніж зазвичай, але зате ковдра у китаянок дуже чиста.

В Україні ж ми звикли прати підковдру окремо, а ковдри інколи здавати до хімчистки чи вкрай рідко очищувати у пральній машині. І дарма. Адже насправді в них накопичується дуже багато пилових кліщів і бруду.

Ще один цікавий момент – у Китаї заведено спочатку стелити простирадло, потім класти матрац, далі покривало, а вже після цього подушки й ковдру. Вважається, що так набагато зручніше.

Для чистоти ванної кімнати

До цієї кімнати в Китаї ставляться з особливою турботою. Вони ніколи не миють окремо ванну, дзеркало, раковину. Китаянки звикли до цього процесу підходити комплексно. Спочатку вони виносять із ванної кімнати все, що може заважати процесу прибирання. Потім надягають спеціальні капці, які мають дірки на підошві, через які стікатиме вода. А потім чистять все й одразу. Звісно ж, до повного блиску.

В Китаї, до речі, в багатьох будинках встановлюють раковини цікавої форми. Під зливом розташоване відро з ґратами, куди потрапляє весь осад. Під час прибирання він викидається у сміття. Таким чином, у Китаї вода проходить ще один ступінь фільтрації і не потрібно користуватися вантузом.

А що з генеральним прибиранням

Китайців можна назвати доволі охайним народом, тому генеральне прибирання вони проводять всього лише раз на рік. Називається цей процес “так сао чу” і завжди припадає на період перед початком Нового року за місячним календарем.

Навіть тут існує цікава особливість: китаянки намотують на мітлу чи швабру нейлонові колготки, а потім таким саморобним пристроєм обмахують усі поверхні в домі. Це доволі зручно, адже пил притягується до швабри завдяки статичній електриці, а не розлітається всією кімнатою. Хоча це й має доволі дивний вигляд, але на практиці дійсно приносить результат.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *