У Варшаві українські водії та волонтери проведуть мирну акцію біля Сейму через блокаду кордону

Українські водії, які стоять заблоковані польськими протестувальниками на кордоні, за підтримки емігрантів та волонтерів 6 грудня проведуть мирну акцію “Wspierajmy się” (“Підтримаймо один одного”) біля Сейму у Варшаві.   

Про це “Укрінформу” повідомив голова ГО “Міжнародні автомобільні перевізники України” Володимир Михалевич. 

Учасники акції проситимуть якнайшвидше розглянути на усіх відповідних комісіях та зібраннях Сейму питання розблокування перевезень на українсько-польському кордоні, що складає загрозу здоровʼю та життю людей (водіїв); створення умов для покращення експорту та імпорту між Україною та Польщею; а також посилити протидію пропаганді у Польщі. 

“По-перше, ми хочемо, щоб польські законодавці приклали максимальні зусилля, і на найближчих засіданнях вони першочергово розглянули питання розблокування кордону, що напряму впливає на здоров’я і життя людей, мова йде про водіїв. По-друге, йдеться про сприяння і розвиток наших відносин”, – зазначила співорганізаторка акції,  громадська активістка та засновниця клубу торгівлі Україна – ЄС Вікторія Тріфан.

Тріфан висловила сподівання, що до учасників мирної акції вийде хтось з польських законодавців. Українські активісти хочуть передати листа з проханням українських організацій до маршалків Сейму і Сенату Польщі.

Нагадаємо, єврокомісарка з питань транспорту Адіна Велян розкритикувала польських блокувальників кордону з Україною.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *