У Києві чоловік через сварку з сусідом збирався підірвати гранату: чим усе закінчилось

На спецлінію 102 надійшло повідомлення від киянина, що у загальному коридорі багатоквартирного будинку чоловік погрожує підірвати гранату. На місце події негайно виїхали поліцейські полку поліції особливого призначення, слідчо-оперативна група районного управління поліції та працівники вибухотехнічної служби.

Про це інформує Поліція Києва у Facebook.

Правоохоронці встановили, що зловмисник – 45-річний сусід заявника. У фігуранта поліцейські вилучили гранату Ф-1 із запалом, а під час обшуку його квартири знайшли ще понад 100 набоїв різного калібру.

Встановлено, що між сусідами виник конфлікт на побутовому рівні й за допомогою погроз боєприпасом зловмисник вирішив владнати його.

Поліцейські затримали правопорушника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі встановлюється інформація щодо походження боєприпасів.

Слідчі, за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури оголосили чоловікові про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. На час досудового розслідування суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою. Зловмиснику може загрожувати від трьох до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, в одному з приватних будинків у Подільському районі Києва увечері 4 грудня стався вибух. Внаслідок інциденту загинув власник оселі. Попередньо, причиною вибуху стала детонація гранати.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *