День: 08.12.2023

У Миколаєві пролунав вибух

У Миколаєві ввечері, 8 грудня, пролунав потужний вибух. Про це повідомив мер міста Олександр Сєнкевич. “Миколаїв. У місті було чути звук вибуху. З’ясовуємо”, – повідомив він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що… Read more »

Скандальна Фаріон подала позов до суду через звільнення з університету

Мовознавця та екснардепка Ірини Фаріон подала позов до суду проти Національного університету “Львівська політехніка“ через її звільнення. Про це інформує “Суспільне”. У повідомленні вказується, що позов був поданий 7 грудня…. Read more »

Стало відомо, коли Ізраїль збирається завершити перший етап війни проти ХАМАС

Армія Ізраїля (ЦАХАЛ) буде проводити перший етап війни у Секторі Гази ще 6-8 тижнів, після чого почнеться другий етап. Про це інформує Walla з посиланням на слова ізраїльського високопосадовця. Щоб… Read more »

Військовий експерт оцінив можливість росіян вести війну довгий час

У Росії точно вистачить грошей та сил, щоб продовжувати війну довгий час, але це буде залежати від відрізку фронту. Таку думку висловив військовий експерт Роман Світан, інформує УНІАН. Він зазначив,… Read more »

Страйкарі зі знанням російської мови: що відбувається на кордоні з Польщею та доки триватиме блокада

Польські перевізники продовжують блокаду кордону з Україною. Головна  їхня вимога – скасувати транспортний безвіз для українських вантажівок. Однак, Єврокомісія вже заявила, що лімітовані дозволи на в'їзд до Європи не повертатиме. Про… Read more »

Україна незабаром отримає F-16, але з союзниками обговорюємо не лише їх – Умєров

Україна отримає винищувачі F-16 у короткостроковій перспективі. Але в ході переговорів з союзниками обговорюються не лише вони. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров в ефірі телемарафону “Єдині новини” 8 грудня. Умєров… Read more »

Як знищення штабу армії РФ допомогло звільнити Київщину: приголомшливі подробиці від СБУ (відео)

Голова СБУ Василь Малюк розповів про ліквідацію тилового пункту управління росіян на Поліссі. Ця подія сталася у березні 2022 року. Наші спецслужби тоді внесли вагомий внесок у звільнення Київської області… Read more »

На Київщині двоє неповнолітніх побили 12-річну дівчину: школярка у лікарні, її мати розповіла подробиці

У Рокитному на Київщині двоє дівчат побили 12-річну Софію Покініну. Дівчина зараз в обласній дитячій лікарні під наглядом медиків. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею хуліганство і проводять слідчі дії…. Read more »

“Ювентус” переміг “Наполі” та вийшов на перше місце у Серії А (відео)

“Ювентус” обіграв “Наполі” у центральному поєдинку 15-го туру італійської Серії А. Матч у Турині завершився з рахунком 1:0. Єдиний гол у цій зустрічі “б'янконері” забили на початку другого тайму.  На 51-й хвилині захисник Федеріко Гатті завдав результативного удару після… Read more »