В Україні знову дефіцит електроенергії: держава попросила аварійну допомогу

В енергосистемі України 11 грудня вкотре виник дефіцит електроенергії, тож держава залучила аварійну допомогу з Румунії та Польщі для підтримання балансу.

Про це повідомили в “Укренерго”.

Стан енергосистеми України 11 грудня

В енергосистемі України зафіксований дефіцит потужності через недостатній обсяг генерації на тлі високого рівня споживання електрики. Досі дуже обмежені можливості електростанцій щодо збільшення виробництва електроенергії.

Так, 11 грудня одразу три енергоблоки не включились у роботу в потрібний час у зв’язку з продовженням аварійного ремонту. На інших блоках ТЕС тривають аварійні та планові ремонти.

Від самого ранку споживання електроенергії в Україні перевищує прогнозний рівень на 2,2%. В окремих областях цьому сприяє погіршення погоди: сильний вітер та ожеледиця.

Щоб уникнути відключень світла та задля підтримання балансу в енергосистемі Диспетчерський центр “Укренерго” вкотре залучив аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії сусідніх країн. Йдеться про Румунію та Польщу.

Читайте провідні новини дня:

Відключення світла в Україні

Водночас ліміти споживання електроенергії в регіонах не запроваджувались. Графіки відключень також не запроваджувалися і не прогнозуються.

В “Укренерго” закликали для уникнення дефіциту і підтримки балансу ощадливо користуватися електроенергією.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: В енергосистемі – дефіцит! Світло відключатимуть?

Нагадаємо, на 11 грудня внаслідок бойових дій та з інших причин без електроенергії залишаються 420 населених пунктів України. Зокрема, через ракетну атаку по Києву є пошкодження в електромережах та знеструмлення.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *