Золотистий гарбузовий бісквіт можна з'їсти просто так, він танутиме в роті, а ще його можна використати для приготування будь-якого торта.
Рецепт гарбузового бісквіта
Інгредієнти
- яйця – 3 штуки,
- м'якоть гарбуза – 150 грамів,
- борошно – 130 грамів,
- цукор – 150 грамів,
- сіль – щіпка,
- ванільний цукор – третина чайної ложки,
- олія рослинна, цукрова пудра – за смаком.
Готуємо гарбузовий бісквіт
- Почистити гарбуз, порізати на кусочки, натерти м'якоть гарбуза на дрібній тертці. За бажанням очищену м'якоть можна пропарити і мікрохвильовій печі приблизно 2 хвилини або трохи запекти в духовці.
- Міксером збити яйця, додати сіль, ванільний і звичайний цукор. Ретельно збити на високій швидкості протягом декількох хвилин. Слідкуйте, щоб не занадто збити яєчну масу, оскільки вона може розшаруватися.
- Потім всипати пшеничне борошно та акуратно перемішати суміш.
- Викласти в тісто тертий гарбуз і ще раз обережно перемішати.
- Змастити форму олією або вершковим маслом, викласти тісто і розрівняти його по поверхні.
- Помістити форму до розігрітої до 180 градусів духовки, випікати протягом 25-30 хвилин.
- Дверцята під час випікання краще не відчиняти, тому що випічка може впасти через різницю температур. Її готовність перевірте дерев'яною шпажкою чи сірником. Якщо шпажка виходить сухою зсередини бісквіта – він повністю готовий.
Готовий бісквіт витягнути з духовки та залишити остигати. Присипати цукровою пудрою.
Читайте також: