Воїни ЗСУ розповіли, якої зброї потребують: “У ворога – це масове виробництво”

Українські бійці потребують якомога більше FPV-дронів, які знищують ворога та його техніку. В окупантів така зброя зараз у масовому виробництві. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес. 

Військові 108-ї бригади ТРО Дніпропетровщини, які захищають Запорізький напрямок, кажуть – FPV-дрони вкрай потрібні на фронті. Українські бійці навчилися використовувати цю високоточну зброю раніше за ворога. Та наразі у росіян такої техніки чимало

“У ворога масове виробництво, доступ до Китаю, до комплектуючих. Але при масовому виробництві ніхто на якість не дивиться, це нас майже спасає”, – каже т.в.о заступника командира 102 батальйону 108 бригади ТРО “Мешик”. 

Боєць із позивним “Лєший” зараз запускає дрони по окупантах. Війну чоловік починав у роті контрдиверсійної боротьби 108 бригади та завжди хотів працювати з дронами.

У своїй роботі пілоти FPV-дронів використовують три види боєприпасів – уламкові, фугасні і запальні. В  рюкзаку пілота, який важить зо 30 кілограмів, такого добра чимало.

Аби пташки-вбивці змогли знищити якомога більше ворогів – на передовій потрібні пілоти. І чи не найкраще, кажуть військові, це виходить у  людей, які захоплюються комп'ютерними іграми

“Хто займається іграми різними на джойстику, їм набагато проще, бо в них відпрацьована моторика пальців і вони знають, що кожен палець за щось відповідає”, – каже військовий Микола. 

Т.в.о заступника командира 102 батальйону 108 бригади ТРО “Мешик” додає, що під час відбору на пілотів дронів найперше про що запитують потенційних кандидатів – це про захоплення комп'ютерними іграми. 

Наразі в Україні діє потужна державна програма “Армія дронів”. Щотижня на фронт відправляють сотні безпілотників.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН. Марафон «Єдині новини» за 13 грудня 2023

Нагадаємо, ЗСУ показали точні удари по окупантах під Бахмутом з дронів

Читайте також провідні новини дня: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *