Окупанти активізували наступальні дії: експерт пояснив, як з цим пов’язана зима

Російські окупанти активізували свої наступальні дії. Це пов’язано із зимовим періодом. Саме  за таким сценарієм російські війська діяли й минулого року.

Про це “24 Каналу” розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

За його словами, влітку росіяни займалися здебільшого тим, що відбивали наступ українських військових. Водночас вони накопичували сили для своїх атак. ЗСУ щодня зараз знищують від 600 до 1300 окупантів.

Станом на зараз, угруповання РФ в нашій державі становить близько 450 тисяч особового складу. Сюди варто додати ще 30 тисяч росгвардійців, які також перебувають на окупованих територіях. 

Проте кілька місяців тому йшлося про цифру у 400 тисяч.

“Збільшення є. Кратна перевага в чисельності на полії бою вимагає від ворога реалізовувати місію щодо територіальних здобутків. Але навряд чи вони будуть спроможні з такою чисельністю здійснити свої плани. Хоча бої будуть запеклі”, – сказав Владислав Селезньов.

Українські військові ж потребують артилерійських снарядів, систем та боєприпасів. Тоді справи в окупантів будуть дуже кепськими. Якщо ні – то доведеться посилено відбивати атаки ворога, як це було раніше.

“Якщо не вистачатиме, то українська армія піде в стратегічну оборону. Будуть посилювати розбудову різних інженерних споруд, щоб з їх допомогою відбивати ворожі атаки”, – наголосив Селезньов.

Нагадаємо, що генерал армії пояснив зміну тактики ракетних ударів РФ по Києву.

Читайте провідні новини дня:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *