Буде ідеально чистим без прання: як швидко освіжити одяг і позбутися плям

Раптом вимкнули світло, а вам на ранок потрібна чиста сорочка без запаху поту і плям. У таких випадках можна скористатися простими лайфгаками, які допоможуть убити неприємні запахи, вивести плями та зробити одяг чистим і свіжим. Розповідаємо, що потрібно зробити, щоб ваші речі стали ідеально чистими без прання.

Як вивести плями і неприємний запах з одягу без прання

  • Оцет чи перекис водню. Потрібно обробити кожну пляму оцтом, перекисом водню або ізопропиловим спиртом за допомогою розпилювача. Через кілька хвилин пляма і запах від неї мають зникнути. В разі потреби процедуру необхідно повторити.
  • Розвісити одяг на свіжому повітрі. Такий спосіб уб’є всі неприємні запахи, якщо ви його розвісите на кілька годин на балконі.
  • Горілка. Щоб зробити плямовивідник із горілки, розбавте її з водою у пропорціях 1:2. За допомогою розпилювача обробіть усі плями на одязі. Після того, як він висохне, плями та неприємний запах також зникнуть.
  • Морозилка. Щоб вивести всі неприємні запахи на речах, потрібно скласти їх у пакет і покласти до морозильної камери на пів години. Низька температура вбиває всі бактерії, які викликають неприємні аромати.
  • Ефірні олії. Такий спосіб допоможе прибрати неприємний аромат у шафі, від чого ваш одяг приємно пахнутиме. Візьміть свій улюблений запах і нанесіть кілька крапель олії на ватний диск, потім покладіть його до шафи. Через кілька годин увесь ваш одяг, що є шафі, буде приємно пахнути.
  • Газетні кульки. Такий спосіб допоможе впоратися із запахом поту у взутті та на одязі. Потрібно з газети сформувати кульки та засунути їх у чоботи або черевики. А для одягу просто згорніть папір у декілька шарів і покладіть під пахви.

Читайте також:

Вдома завжди пануватиме лад: як надовго зберегти чистоту і свіжість після прибирання

Тюль стане білішим за сніг: допоможе копійчаний засіб, що є на кожній кухні

Пральна машинка працюватиме вічно: 3 способи, які подовжать їй життя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *