Під час кризи з “Київстаром” українці продавали сім-картки за ціною золота: у Дніпрі “засвітився” найжадібніший продавець

Після хакерської атаки, яка була здійснена на сервіси мобільного оператора “Київстар”, низка українців вирішили неабияк заробити на проблемах його абонентів.

Так, протягом 12 та 13 грудня, коли до фірмових магазинів операторів Lifecell і Vodafone вишикувалися довжелезні черги, на сайтах безкоштовних об’яв з’явилися пропозиції купити сім-картки по 1 тис грн. Такі об’яви публікували продавці з багатьох регіонів України.

Ймовірно, піком жадібності була пропозиція купити стартовий пакет Lifecell за 2 тис. 199 грн. Така його ціна перевищувала звичайну більше, ніж удесятеро, і дорівнювала ціні грама золота найвищої проби. В описі до свого товару автор із Новокодацького району Дніпра зазначив, що загалом у нього було 30 таких пакетів, а тепер залишився один.

Проте, як виявилося, ці об’яви розміщені в Мережі й досі – очевидно, що їхнім власникам не вдалося їх продати за ціною, яка вдесятеро перевищує звичайну.

Про проблему шалених націнок офіційно повідомили, наприклад, і в компанії Lifecell.

“Друзі, нам повідомили, що стартові пакети lifecell почали продавати за ціною, значно вищою, ніж рекомендована. Це продажі через дошки оголошень і так звані продажі “з рук”. Звертаємо вашу увагу, що стартові пакети є в достатній кількості в наших фірмових магазинах і в офіційних точках продажів, ціни на них не змінювалися і завжди відповідають рекомендованим.

Також, зважаючи на попит, ми збільшуємо обсяг постачань, тож має вистачити всім”, – повідомляла компанія під час того, коли ця проблема була актуальною.

Як виявилося, ситуацією намагались скористатися і шахраї. За даними кіберполіції, під час технічних проблем у мобільного оператора Kyivstar зловмисники створили в месенджерах фейкові боти та розповсюдили фішингові посилання під приводом компенсації та інформування про терміни відновлення роботи сервісів оператора зв’язку.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *