Розповідаємо, з якими продуктами краще не споживати яйця. Ви будете дуже здивовані, коли дізнаєтеся про шкоду поєднання деяких продуктів.
Розповідаємо про п'ять продуктів, з якими не варто поєднувати яйця.
Не їжте яйця з цими продуктами
- Не варто їсти яйця з беконом. Так, так, саме з беконом, що роблять мільйони людей на сніданок у всьому світі. Шведські дослідники стверджують, що регулярне вживання яєчні з ковбасою або беконом пов’язане з високим ризиком появи зайвих кілограмів, а також серйозних проблем у роботі організму, що може призвести до раку підшлункової залози та підвищує ризик інсульту.
- Не можна поєднувати яєчню з молоком. Спільне споживання цих продуктів погіршує засвоєння білка. Особливо це стосується соєвого молока. Все, що ви отримаєте, якщо будете запивати яєчню соєвим молоком — це повний шлунок та ударну дозу холестерину.
- Хто з нас не запиває яєчню чаєм, з яким ситуація така сама, як і з молоком. Танін, що міститься в чаї, не дає повною мірою засвоювати корисним речовинам, які можна отримати після термічного оброблення яєць. Яйця вважаються продуктом, багатим на вміст заліза. А танін знижує його засвоєння. Мало того, таке поєднання може викликати закреп.
- Яйця не поєднуються з рибою. Авідин, що міститься в рибі, бере участь у нейтралізації вітаміну В7, внаслідок чого риба втрачає свої корисні властивості.
- Також проблемами із травленням загрожує вживання бананів до або після яєць. Дієтологи вважають, що банани краще не поєднувати з іншою їжею. Вони уповільнюють травлення і погано засвоюються в будь-якому поєднанні. Виділіть для бананів окремий час: вони чудові для перекушувань.
Читайте також: