Український воїн втратив ногу на фронті: він бігає марафони, щоб допомогти пораненим побратимам

На Вінниччині колишній боєць Роман Кашпур на власному прикладі мотивує поранених бійців долати нові вершини і показує, що з протезом можна жити повноцінним життям. Він – учасник кількох світових марафонів, востаннє за тиждень пробіг 84 кілометри у Сполучених Штатах.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Валерія Кузнецова.

Роман Кашпур часто бігає в парку Хмільника. Він біжить, наче професійний спортсмен. Здалеку навіть не помітно, що чоловік на протезі. Але це, каже він, не заважає щодня тренуватися і згодом брати участь у світових марафонах.

“За сім днів пробіг два повні марафони – 84 кілометри. Вашингтон – марафон морської піхоти США, і в листопаді – Нью-Йоркський марафон, який входить до топ-6”, – каже Роман Кашпур.

Таким чином Роман збирає кошти на протезування поранених захисників України. У США чоловікові вдалося зібрати 35 тисяч доларів донатів. Так він допоміг придбати протез важкопораненому побратимові.

Відомим Роман Кашпур став ще два роки тому, коли в Харкові на протезі протягнув 16-тонний літак і таким чином встановив національний рекорд.

В АТО Роман пішов воювати добровольцем 2016 року. Тоді був студентом. У війську став розвідником. Ногу втратив чотири роки тому – підірвався на міні поблизу Оленівки.

Травма його не зламала – вже за кілька місяців на протезі Роман брав участь в “Іграх героїв” і перемагав. Нині хоче надихнути й інших.

Тепер із Романом разом біжить і його родина – дружина Юлія та маленькі сини.

Разом із численними благодійними забігами, де йому вдається збирати чималі кошти на реабілітацію побратимів, чоловік продовжує нести службу у 808-му полку підтримки. А ще пише книгжку про війну та мотивацію.

Нині чоловік готується до наступного світового марафону. Великий забіг стартує в Токіо на початку березня наступного року. Під час нього Роман знову збиратиме кошти на протези для українських воїнів.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 07:00 за 20 грудня 2023 року | Новини України

Нагадаємо, експерт озвучив мотивацію вступати до ЗСУ.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *