Орбан цинічно пояснив, чому не називає війною вторгнення РФ до України 

Прокремлівський прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відмовився називати повномасштабне вторгнення Російської Федерації до України “війною”. Натомість він надалі використовує термінологію свого друга – російського диктатора Володимира Путіна.

Про це Орбан сказав журналістам на щорічній пресконференції в Будапешті, повідомляє Bloomberg.

“Це військова операція”, – наголосив він.

Зазначимо, що в РФ вторгнення до України називають “СВО” – спеціальною військовою операцією. Орбан також акцентує на цьому, заявляючи, мовляв, Москва війну Україні не оголошувала.

“Між двома країнами не було оголошення війни. Коли Росія оголосить війну, тоді війна буде”, – цинічно заявив угорський прем'єр.

Читайте провідні новини дня:

Заяви Орбана про війну в Україні 

Прем'єр Угорщини відомий своїми скандальними висловлюваннями щодо повномасштабного вторгнення РФ до України. Зокрема, Орбан нодноразово заявляв, що Росія не програє війну, російський диктатор Володимир Путін залишиться при владі, а “політичних змін у Москві не буде”.

В жовтні на зустрічі з очільником Кремля Володимиром Путіним Орбан також назвав війну РФ проти України “воєнною операцією”. Таким чином, він вкотре повторив кремлівські наративи.

Також раніше Орбан зробив цинічну заяву щодо війни в Україні, повторивши наративи російського диктатора Володимира Путіна. Орбан каже, що Захід нібито “воюватиме до останнього українського солдата”.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *