Знищення російського корабля “Новочеркаськ”: що відомо про наслідки удару (фото, відео)

Після успішної атаки Збройних сил України на російський десантний корабель “Новочеркаськ” з тимчасово окупованої Феодосії дременули ще два судна. На потопленому ж напередодні “Новочеркаську”, пишуть російські ЗМІ, було кілька тонн артилерійських боєприпасів, 280 ракет для реактивних систем залпового вогню “Град” і 62 членів екіпажу.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Катерини Федорченко.

Що відомо про знищення “Новочеркаська”

В ніч проти вівторка в окупованій Феодосії було гаряче – Збройні сили України успішно ліквідували російський військовий корабель.

“Операція була спланована ЗСУ та іншими силовими структурами. Знищено військовий корабель, найімовірніше, бойовий корабель з комплектом боєприпасів, потужний”, – пояснював речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Про те, що на “Новочеркаську” могло здетонувати й інше озброєння, свідчить сила вибуху. Уламки розлетілися на сотні метрів – і це показують на відео навіть російські пропагандисти. На іншому ролику видно, як вибухова хвиля повиносила шибки на вокзалі Феодосії. Приховати такі наслідки неможливо, тож владі країни-агресорки довелося визнати – в корабель таки поцілили. Ще і про одного загиблого і 5 поранених повідомити.

Яким чином вдалося знищити корабель

Що сталося з екіпажем “Новочеркаська” – про це окупанти, звісно, не кажуть. А сам корабель називають лише пошкодженим. Що це не так – свідчить фото з місця подій, де від десантного судна – самі уламки.

Десантний “Новочеркаськ” для СРСР свого часу збудувала Польща – за характеристиками він був схожий на український корабель “Костянтин Ольшанський”, який росіяни захопили 2014-го у Криму. Втім, від початку повномасштабного вторгнення пригоди “Новочеркаська” нагадували гру “морський бій” – ЗСУ пошкодили його в березні 2022 року в порту окупованого Бердянська – і добили зараз.

У Повітряних силах розкривають подробиці – удару завдали з тактичної авіації крилатими ракетами. В Лондоні вже заявили, що знищення корабля Чорноморського флоту Росії доводить – ті, хто вважає, що війна в Україні зайшла у глухий кут – помиляються.

Також про створення морської коаліції Лондон та Осло заявили два тижні тому. Її офіційна місія – посилити військово-морські спроможності нашої держави і зробити український флот сумісним із силами НАТО. Учасники коаліції надаватимуть Україні кораблі, техніку та здійснюватимуть підготовку кадрів.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ⚡ Росіяни зізналися, що здетонувало на кораблі “Новочеркаськ”! Оце так улов

Нагадаємо, в Повітряних силах натякнули, чим могли знищити корабель “Новочеркаськ”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *