Пекло на півдні: все, що відомо про рекордну за тривалістю атаку на Херсон

Російські окупанти продовжують тероризувати український Херсон. Увечері 26 грудня рашисти понад 2 години обстрілювали місто з усього, що мали. А близько 6 вечора атакували переповнений цивільними залізничний вокзал міста. З його перону саме відбував евакуаційний потяг до Києва. Є загиблий й поранені.

Останню інформацію про жахливу терористичну атаку росіян і нічну масовану атаку “Шахедами” на південь розповів в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналіст Артем Зябкін.

Ворожа атака на Херсон

18:44, 26 грудня. Центр Херсона. Ворог упродовж 2 годин безжально бомбить місто.

@steamweb1 Жд вокзал и другие гражданские обьекты, были обстреляны сегодня с РСЗО, БАЛИСТИКИ, АРТЕЛЕРИИ #ХЕРСОН ♬ оригинальный звук – .

Як пишуть місцеві Telegram-канали, чутно виходи РСЗВ по околицях обласного центру. Рашисти безжально й невибірково атакували місто. Аж раптом з’явилася жахлива звістка – приліт по вокзалу.

@ua_sister_1

Херсон

♬ оригінальний звук – я люблю свою країну

А це – перші хвилини після прильоту по вокзалу міста. Кадри, опубліковані Херсонською обласною військовою адміністрацією, приголомшують. Будівля зазнала значних пошкоджень, не вціліла жодна шибка, пероном розкидало шмаття. Таку пронизливу тишу на вокзалі в мить переривають нові рашистські прильоти.

“Залізничний вокзал Херсона в перші хвилини після російського удару. Тут очікували на відправлення евакуаційного потяга понад сотню людей. І їх підступно атакували росіяни”, – написав у своєму Telegram-каналі голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Пошкодило й потяг. В одному з вагонів добре видно вибиті вікна.

Рашисти вбили поліцейського

За даними ОВА, від удару по вокзалу загинула одна людина – це поліцейський із Кіровоградщини. Ще кілька людей госпіталізували з пораненнями. Як зазначають у МВС, саме звитяга та професійність правоохоронців дозволила врятувати більше сотні цивільних, які тоді перебували на вокзалі.

Ворог продовжує тероризувати Херсон

Зранку 27 грудня у Херсонській ОВА повідомили приголомшливі деталі того, як ворог тероризував Херсон. За добу рашисти здійснили 161 обстріл і випустили 853 снаряди з мінометів, “Градів”, танків та артилерії по області – 90 полетіло до самого Херсона.

Неспокійно було і вночі, бо на південь ринула орда “Шахедів”. У ЗСУ звітують, що відбивали масовану атаку ворога впродовж 7-ми годин. Збили аж 17 дронів у різних областях, утім, ворогові вдалося вгатити по Херсону. Наразі 70% міста знеструмлено, кажуть у Херсонській військовій адміністрації.

Дісталося й Одесі. Над обласним центром збили всі дрони, проте уламки пошкодили приватні будинки в передмісті. Спалахнула пожежа. В одному з будинків вигоріла покрівля. Влучили уламки й по новобудові – на щастя, її ще не заселили, тому минулося без жертв. Внаслідок атаки зазнав поранення підліток.

Читайте провідні новини дня:

У Повітряних силах звітують, що ворог атакував Україну 46 “Шахедами”, 32 з яких вдалося збити силам ППО. А ось унікальні кадри збитого іранського дрона на Вінниччині. В Силах оборони вирішили показати їх, щоб вкотре нагадати – не можна нехтувати сигналом повітряної тривоги. Навіть після збиття нашими бійцями дрон залишається небезпечним – він величезний, тому під час падіння неодмінно спричинить пожежу та руйнування.

Проте є й гарна новина – потяг Херсон-Київ, який був підло атакований рашистами, зранку 27 грудня таки прибув до столиці, до того ж чітко за графіком.

Потяги тимчасово не ходитимуть до Херсона

Але в “Укрзалізниці” попередили, що наразі потяги до Херсона тимчасово не ходитимуть, натомість зупинятимуться в Миколаєві. Залізничники повернуться до Херсона, щойно це дозволять правоохоронці.

Команда TSN.ua висловлює співчуття родинам і друзям жертв. Ми впевнені, що ворог отримає сповна за весь жах, що він накоїв в Україні. А нашим Силам оборони бажаємо наснаги та удачі.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ПЕКЛО НА ПІВДНІ: в Херсоні – БЛЕКАУТ, в Одесі – приліт по новобудові!

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *