Ажурні млинці на молоці та окропі: не рвуться і не липнуть до сковороди

Млинці за цим рецептом виходять тоненькими, з великою кількістю дірочок. Для їх приготування інгредієнти беруться порівну – по склянці.

Інгредієнти для приготування млинців:

  • борошно – 1 скл.,
  • молоко – 1 скл.,
  • окріп – 1 скл.,
  • яйця – 2 шт.,
  • цукор – 3 ст. л.,
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • олія – 1 ст. л.

Приготування ажурних млинців:

  • Змішайте сирі яйця й сіль. Всипте цукор і ретельно збийте масу вінчиком. У разі, якщо плануєте робити солодку начинку, кількість цукру зменште.
  • Коли з’явиться легка пінка, влийте молоко. Продовжуйте перемішувати масу вінчиком.
  • Просіяне борошно додавайте невеликими порціями, продовжуючи перемішувати. Залиште на хвилин 20.
  • Влийте до маси крутий окріп. Одразу ж починайте перемішувати масу. Наприкінці влийте олію. Тісто має вийти достатньо рідким.
  • Розігрійте пательню на вогні. Влийте трохи олії та промастіть нею всю поверхню. Змащувати олією потрібно лише перед першим млинцем. Решту тіста наливайте на суху сковороду.
  • Млинці смажте з обох боків до появи золотавої скоринки – достатньо однієї хвилини з одного боку і пів хвилини – з іншого.

Млинці на окропі завжди виходять візерунчастими й тоненькими. За потреби молоко можна замінити кефіром, теж вийде смачно.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *