“Кинджали”, крилаті ракети і дрони: що відомо про потужний удар по Києву

Від ночі до ранку вівторка, 2 січня, агресорка Росія завдала потужного масованого удару по Києву. Окупанти атакували безпілотниками Shahed та різними типами ракет. Зокрема, й “Кинджалами“.

Про деталі потужної атаки на столицю повідомили у КМВА.

“Другий поспіль із застосуванням  великого арсеналу повітряного озброєння. Повітряна тривога сумарно тривала майже шість годин”, – йдеться у повідомленні.

Нічна атака дронів 

Російські загарбники тероризують столицю від ночі. Після 02:00 у Києві була оголошена повітряна тривога через ворожі безпілотники. Тривога тривала від 01:25 до 04:26. Тоді спрацювала ППО. Втім, уламки впали у Деснянському районі

Ворог запустив на столицю приблизно півтора десятка “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони було уражено усі БпЛА .

Масований ракетний удар 

Повітряна тривога, пов'язана з ракетами, тривала від 05:54 до 09:47. Окупанти запускали повітряні цілі у кілька хвиль. ПС ЗСУ попереджали про велику кількість ракет у напрямку Києва. Також стало відомо, що загарбники запустили “Кинджали”.

Після дронів – понад півтора десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. Крім того, понад десять літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал”. Сили ППО збили понад шість десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 “Кинджал”.

Наслідки атаки

“Внаслідок такої масованої ракетної атаки в столиці є руйнування житлової забудови, пошкодження інфраструктури. Є потерпілі. Особливо страшні наслідки в Солом’янському районі. Там зафіксовано загоряння багатоповерхових житлових будинків. Вогонь заблокував людей на поверхах. Рятувальники проводили деблокування та евакуацію людей”, – йдеться у повідомленні.

Уламки ракет попадали у різних районах Києва. Наслідки: 

Деснянський район: попередньо, є займання супермаркету.

Дарницький район: пошкоджено нежитлові приміщення.

Голосіївський району: уламки збитих ракет впали на відкритій території.

Печерський район: падіння уламків на дах 9-поверхівки, на один багатоповерховий будинок та приватний будинок.

Оболонський район: загоряння житлового будинку, падіння решток на територію нежитлової забудови та складських приміщень.

Святошинський район: уламки впали на нежитлову забудову.

Подільський район: сталося займання на території ринку, пошкоджено газову трубу та магістралі водопостачання, загорілося щонайменше шість автомобілів. Сталося падіння решток на нежитлову забудову. Також можливо загоряння житлового будинку. 

Шевченківський район: падіння решток на відкриту територію.

Жертви удару 

Внаслідок ракетного удару загинула 85-річна жінка. Це постраждала з будинку в Соломʼянському районі столиці. Також 27 постраждалих шпиталізували до медзакладу. 

Нагадаємо, після 02:00 у Києві була оголошена повітряна тривога через ворожі безпілотники. Після 07:00 у Києві сталися вибухи. Місто перебувало під масованим ударом ракетами. Знову було гучно в столиці близько 09:20.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *