Захищалися від нечистої сили: українські прізвища, які мають “тваринне” походження

Про цікаві українські прізвища, якими наші предки намагалися “захиститися” від нечистої сили, розповідають на генеалогічному ресурсі Рідні.

Найчастіше, щоб налякати нечисть, обирали різноманітних тварин чи птахів. Наприклад, боягузам часто давали прізвище Вовк, мудрим – Сова тощо.

Наприклад, найпопулярнішим сьогодні в Україні є прізвище Вовк, яке налічує 23412 носіїв. За поширенням воно посідає 71 місце і найчастіше його можна зустріти на Наддніпрянщині, зокрема в Києві, Кривому Розі, Дніпрі.

Ще одне “тваринне” прізвище Заєць давали людям, які мали сиве або біле волосся. В сучасній Україні налічується приблизно 13740 його носіїв. А за поширенням це родове ім'я посідає 182 місце. Його також можна зустріти на Наддніпрянщині. А найбільше представників цього прізвища проживають у Києві, Харкові, Дніпрі, Полтаві.

Прізвище Сова менш розповсюджене і налічує 4504 носіїв, посідаючи 838 місце. Найчастіше його можна зустріти на Волині, зокрема у Хмельницькому. Але представники цього родового імені також живуть у Києві, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *