Підтримуємо порядок за п’ять кроків: як правильно використовувати простір у маленькій квартирі

Позбавляйтеся зайвих речей

В основі будь-якої організації простору лежить розхламлення. Адже просто фізично неможливо вмістити велику кількість не завжди потрібних речей на маленькій площі. Зайвими речами вважають ті, якими ви не користуєтеся, які не приносять радості, зіпсовані або зламані. Якщо хоча б щось має надто дивний вигляд чи здається недоречним, то навіщо мучитися? Нову річ можете подарувати тому, хто такий порадунок оцінить. А звільнене місце допоможе створити затишнішу атмосферу в квартирі.

Чітко зонуйте простір

Організовувати простір у невеликій квартирі треба за принципом відповідної функції. Наприклад, місце, де грається дитина, зона домашнього офісу, відпочинкова зона тощо. І необов'язково робити перегородки, які “вкрадуть” і без того маленький простір. Інколи достатньо поставити функціональні стелажі чи просто підібрати певні предмети для кожної зони.

Кожен сантиметр простору треба чітко використовувати

Якщо місця у квартирі надто мало, підійдуть будь-які системи зберігання від підлоги до стелі. Так ви зможете задіяти повністю всю вертикаль стін. Ретельно подивіться навколо, можливо, у квартирі залишаються незадіяні кути. Тут можна розмістити зону для дитини або маленький офіс вдома. Для зберігання також підійдуть вузькі стелажі, додаткові полиці, гачки та рейлінги.

За можливості додайте закрите зберігання

Хоча відкриті полички та стелажі мають доволі приємний і легкий вигляд, у житті там швидко накопичується надто багато різних речей. І вони псують усю гармонію простору. Завдяки закритому зберіганню ви зможете позбутися “речового шуму”, який “краде” простір. Для цього використовуйте різноманітні коробки, органайзери, корзини.

Контролюйте появу нових речей в оселі

Цей пункт багатьом може здатися найскладнішим, особливо в сучасному світі, коли відбувається тотальне споживання. Дуже важливо навчитися коригувати свої споживчі звички, усвідомлено підходити до кожного придбання. Тоді ваша квартира не буде переповнена непотрібними речами. Якщо докласти зовсім мало зусиль і фантазії, то ви зможете перетворити свою оселю на затишний і функціональний простір.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *