Ще один кандидат у президенти США хоче, щоб країна вийшла з НАТО

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Вівек Рамасвамі заявив, що хоче, щоб його країна вийшла з НАТО.

Про це пише Politico.

Як зазначає видання, республіканець може вдатися до такого кроку у разі, якщо переможе на виборах. Вперше схожу заяву він зробив ще у жовтні. Він також припускав, що настав час вивести Сполучені Штати з ООН.

“Вівек серйозно стурбований тим, що більшість союзників по НАТО не виконують своїх військових інвестиційних зобов’язань, і за необхідності переоцінить нашу власну підтримку. Він також вважає, що експансіонізм НАТО після холодної війни безпідставно збільшив ризик великого конфлікту з Росією”, – сказала речниця.

Однак Рамасвамі далеко не єдиний кандидат у президенти США, який заговорив про вихід країни з НАТО. Про це раніше говрив і експрезидент Дональд Трамп.

“Вихід США з НАТО може стати початком найбільшої трансатлантичної кризи за останні десятиліття, що призведе до питань, чи здатний Вашингтон підтримувати союзників, а також унеможливив здатність НАТО виступати стримуючою силою проти Росії”, – пише видання.

Вибори у США – що відомо

Більш ніж 20 штатів можуть заборонити колишньому президенту Дональду Трампу брати участь виборах.

Фракція Республіканської партії в Палаті представників за підсумками п’яти раундів голосування обрала нового кандидата у спікери палати – представника зі штату Міннесота Тома Еммера.

Президент США Джо Байден назвав умову, за якої він міг би відмовитись ві балотування на другий президентський строк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *