До грошей: у Києві цілий район затопило фекаліями, а в КМДА кажуть, що це нахабний фейк (фото, відео)

Що не день, то нова аварія. Опівночі 8 січня у Святошинському районі Києва вода вкрила цілу вулицю. Телеграм-канали стверджують: прорвало каналізацію, а нечистоти, що опинилися назовні, швидко замерзають. У КМДА ці чутки спростували і назвали вилив нечистот “фейком”, а люди наполягають, що на вулиці стоїть шалений сморід.

Що насправді сталося на Борщагівці та що робить влада міста, щоб усунути наслідки “інциденту”, розповів в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналіст Артем Зябкін.

Борщагівка потопає?

Борщагівка перетворилася на смердючу ковзанку. Мешканці цього столичного району обурені і викладають відео, як їхні автівки буквально плавають у воді коричневого кольору. Затопило і тротуари.

Місцеві припустили — прорвало каналізацію, тож на бульварі Жюля Верна витікають фекалії. Звісно, це викликало неабияке обурення та навіть паніку. На вулиці — до -15, а автівки буквально викупані в … ну ви самі розумієте.

В КМДА зробили заяву

У Київський міській адміністрації відреагували швидко, але запевнили, що інформація про витік нечистот — це нахабний фейк. Аварія таки сталася, але прорвало водопровід, а на вулицю витікає лише холодна вода. Внаслідок інциденту частково підтопило вулицю, без води залишилися два будинки. Комунальники ж одразу почали лагодити трубу та розбиратися з потопом, поки той не перетворив бульвар на ковзанку. Водночас фахівці лагодять трубу, не перекриваючи вулицю, тож рух не обмежують.

Читайте провідні новини дня: 

Мережа “вибухнула” мемами

Попри пояснення КМДА, українців уже було не спинити в Мережі. Обурення швидко перетворилося на потік мемів. Ось такий вигляд насправді, на думку користувачів, повинен мати “Вечірній Київ”.

Є й ті, хто пішов далі — тут без коментарів!

Реакція пропагандистів

Відреагувала на інцидент в українській столиці і кремлівська пропаганда. Рашистські пабліки окупованого Донецька почали глузувати з киян. Але ж, напевно, забули, що в самому Донецьку та його околицях проблеми з водою і каналізацією — це буденність. Нормального водопостачання там немає вже 10-й рік, а з кранів частенько тече така собі “кока-кола”. Це вже ми не кажемо про “макіївський роднічок”, який вже зо два роки є популярним українським мемом.

Важлива інформація для українців

Українцям треба готуватися до важкого тижня. По всій території України вирує негода — країну накрили сильні морози. У столиці 8 січня стовпчик термометра опустився до -14 градусів, але як підказують синоптики — відчувається, ніби -22. Народна синоптикиня Наталія Діденко попереджає, що мороз кусатиме ще сильніше.

Заява енергетиків

Мінуси можуть потріпати й українську енергетику. Як повідомляє Укренерго, через негоду вже знеструмлено 396 населених пунктів, найбільше таких на Дніпропетровщині — аж 202. Наразі проблеми вже усувають енергетики. Але негодою можуть скористатися рашисти, попереджають фахівці.

Бережіть себе

Ми ж закликаємо українців все таки тримати руку на пульсі таі бути готовими і до можливих відключень, і до тимчасових перебоїв. Рашисти точно не відкинули ідею занурити Україну в суцільну темряву, тож не дамо жодних шансів зневірі — ворогові нас не зламати!

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: В Києві район залило нечистотами?! Люди розлючені! А українців попередили про нову небезпеку!

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *