В ООН назвали кількість цивільних, загиблих у війні в Україні

У війні Росії проти України загинули понад 10 200 мирних жителів від початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Ще понад 19 300 цивільних отримали поранення.

Про це мовиться у звіті директорки Управління ООН з координації гуманітарних питань Едем Восорну.

У звіті вказано, що підтверджене число цивільних осіб, убитих в Україні від лютого 2022 року, перевищило 10 200 людей. Серед загиблих – 575 дітей. Водночас кількість поранених перевищила 19 300 осіб.

Зазначається, що лише від кінця грудня 2023 року внаслідок російських ударів по Україні загинули 125 людей, ще понад 550 осіб зазнали поранень.

Представниця ООН зазначила, що остання хвиля атак по Україні з боку РФ ще більше ускладнила операції з надання допомоги та зашкодила гуманітарним працівникам.

Читайте провідні новини дня:

“Міжнародне гуманітарне право має суворо дотримуватися в будь-який час. Міжнародне гуманітарне право прямо забороняє здійснювати напади на цивільних осіб і цивільні об'єкти, а також невибіркові напади. Крім того, під час воєнних операцій необхідно постійно дбати про захист цивільного населення і цивільних об'єктів”, – йдеться у заяві Восорну.

До слова, одна з останніх російських атак по Україні – коли ворожі війська вдарили ракетами по готелю у Харкові. Внаслідок атаки 10 січня були поранені 13 цивільних, серед яких опинилися двоє журналістів – громадяни Туреччини та Грузії.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *