Річниця ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі: стало відомо, хто віддав злочинний наказ

Окупаційна армія Росії рік тому – 14 січня 2023 року – завдала ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі – внаслідок ворожої атаки загинули 40 дорослих та 6 дітей. Ще 79 отримали травми. За скоєний злочин Офіс генпрокурора повідомив про підозру командиру 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку ЗС РФ.  

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора. 

Слідством також було встановлено бортовий номер літака Ту-22М3, який використовувався для удару та весь ланцюжок осіб, які причетні до цього. 

“Ми знайдемо кожного, хто причетний до чергового акту злодійства проти мирних громадян”, – заявив Генпрокурор Андрій Костін.  

Як розповів заступник начальника Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Тараса Семківа, за час розслідування удару по Дніпру проведено значний обсяг слідчих та процесуальних дій.  
“Ми зробили 3D-модель зруйнованого російською ракетою будинку для документування наслідків удару, а також чіткого розуміння напряму польоту цієї ракети і порядку її руху. Встановили бортовий номер літака Ту-22М3, який використовувався для нанесення ракетно-бомбового удару. А також весь ланцюжок осіб, які причетні до цього. Роботу зосереджено насамперед на встановленні російських командирів, які віддають злочинні накази.  Один з них – командувач дальньої авіації Повітряно-космічних сил ЗС РФ станом на січень 2023 року. Наразі йому також підготовлено повідомлення про підозру”, – розповів він.

Нагадаємо, РФ вивела в Чорне море 11 кораблів, зокрема носій “Калібрів” – у ВМС пояснили таку кількість.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *