У ГУР розповіли, чи є загроза з Білорусі

Залучення сухопутних військ сусідньої Білорусі до війни проти України залишається блакитною мрією російського диктатора Володимира Путіна. Наразі ситуація незмінна.

Про це під час пресконференції заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

“Блакитною мрією Путіна залишається залучення білоруської армії до наземних операцій на боці російських окупантів проти України. Проте за увесь час повномасштабного вторгнення, попри прямі й непрямі умовляння і тиск, Путін цього не досяг. Зараз ситуація не змінилася”, – наголосив він.

Втім, зауважує Юсов, це не привід розслаблятися. За його словами, щодо взаємодії між Росією і Білоруссю, то було зафіксовано передавання озброєнь, техніки, боєкомплектів. Втім, наземна сухопутна армія Білорусі не залучалася і наразі не залучається до війни.

“Ми, звісно, відстежуємо ситуацію на кордоні – що стосується загалом білоруського напрямку. Наразі ситуація незмінна. Все інше – це щоб привертати увагу й перебільшувати або акцентувати, що точно відомо, завтра нападуть з Білорусі. Це неодноразово ми проходили і з цим стикалися”, – наголосив Юсов.

Наразі між країнами тривають різного роду навчання і взаємодія. Втім, і такі дії, каже Юсов, певною мірою мають пропагандистський характер.

“Йдеться про так звану союзну державу. Про максимальний рівень інтеграції безпекового й оборонного сектору. Це залишається і буде залишатися”, – каже Юсов.

Як повідомлялося, Білорусь будує військове містечко за 40 кілометрів від кордону з Україною. Це пов’язано з тим, що Росія готується до нової хвилі мобілізації – ще більшої, ніж 2022 року.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *