Як змусити орхідею квітнути цілий рік: один секретний інгредієнт, який продається в аптеці

Існує доволі простий копійчаний аптечний засіб, який допоможе реанімувати орхідеї та змусити їх випустити багато квітконосів. Йдеться про рицинову олію.

Рицинова олія – рослинна олія, яку добувають з насіння розторопші. Її широко застосовують у медицині, косметології та ветеринарії. Вона містить велику кількість жирних кислот, мінералів і вітамінів, корисних для рослин, зокрема й орхідей.

Завдяки використанню рицинової олії можна покращити живлення коренів орхідеї, активізувати обмін речовин, стимулювати поділ клітин і, як результат, утворення нових пагонів.

А ще рицинова олія допомагає захистити орхідею від шкідників і хвороб, підвищуючи її імунітет і стійкість до стресів. Це особливо важливо в зимовий період, коли навіть у квартирі чи будинку може бути низька для екзотичної квітки температура.

Як правильно використовувати рицинову олію для підживлення орхідей? Тут важливо дотримуватися певних правил, інакше цей засіб може не покращити розвиток рослини, а нашкодити:

  • чисту рицинову олію використовувати заборонено – її треба розвести у воді. Пропорції: на 1 літр теплої води – 1 чайна ложка засобу;
  • перед застосуванням добрива треба зволожити ґрунт у горщику;
  • поливати чи обприскувати орхідею розчином з рициновою олією потрібно не частіше ніж раз на два тижні-місяць;
  • готовий розчин не можна зберігати, краще щоразу готувати новий.

Якщо дотримуватися цих порад, орхідея тішитиме вас пишним квітінням увесь рік.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *