Снігопади, сильні пориви вітру та ожеледиця: рівень споживання електроенергії різко зріс (графік)

Показники споживання електроенергії вдень 18 січня значно підвищилися та продовжують стрімко зростати. Погода підготувала нові випробування – снігопади, сильні пориви вітру та ожеледицю, а за таких погодних умов збільшується споживання електрики.

В “Укренерго” зробили попередження українцям.

Повітряна тривога вранці 18 січня по всій країні вплинула на несуттєве зменшення споживання, але вже пообіді графік знову почав рости.

“Диспетчерський центр “Укренерго” попереджає про дефіцит від 8:00 до 20:00 у 3%. Для покриття, здавалося б, незначних відсотків дефіциту необхідно задіяти додаткову потужність, еквівалентну роботі великої теплової електростанції. Тим часом два енергоблоки великих ТЕС виведені в аварійний ремонт, гідроелектростанції, як і вчора, не можуть безлімітно використовувати водні ресурси, також сонячні електростанції малоефективні через хмарність і снігопади”, – йдеться у повідомленні.

В “Укренерго” нагадують про ощадливе споживання електроенергії. Це – важливий складник збалансованості енергоживлення країни.

  • не вмикайте обігрівачі та кондиціонери в офісах і помешканнях;
  • не користуйтеся одночасно кількома потужними електроприладами, як-от пральна машина, пилосмок, бойлер, електроплита, чайник тощо;
  • подбайте про бережне використання світла, залишаєте кімнату – не забувайте про вимикач.

На бізнес і промисловість припадає половина споживання країни, тому їхня економія також дуже важлива:  

  • варто зменшити освітлення реклами, вітрин, вивісок, гірлянд, особливо у вечірні години від 18:00 до 20:00;
  • переглянути виробничі процеси з урахуванням ощадливого споживання електрики.

Нагадаємо, взимку навантаження на енергосистему зростає. За поточний тиждень січня цей рівень споживання – найвищий, попередили в “Укренерго”.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *