Голубці з грибами та без м’яса: оригінальний рецепт пісної страви

  1. Капусту вимийте, відокремте листя і зріжте з них потовщення. Залийте окропом на 2-3 хвилини. Вийміть, але воду з капусти не виливайте, тому що в ній гаситимемо голубці.
  2. Рис ретельно промийте у холодній воді. Викладіть у каструлю, залийте водою у співвідношенні рису до води 1:2. Доведіть до кипіння, посоліть та варіть 10 хвилин. Відкиньте на друшляк.
  3. Цибулю та гриби дрібно наріжте. Обсмажте на розігрітій олії цибулю, додайте гриби. Обсмажуйте, поки випарується волога з грибів.
  4. У мисці з'єднайте рис, обсмажені гриби із цибулею. Додайте перець, приправу та сіль. Перемішайте.
  5. Формуйте голубці: у капустяне листя викладайте начинку і загортайте, підгинаючи краї аркуша капусти всередину.

Для овочевої заправки:

  1. Цибулину та часник подрібніть, очищену моркву натріть на великій тертці, солодкий перець наріжте соломкою. На сковороді з олією обсмажте злегка цибулю та часник, додайте моркву та томатну пасту. Влийте 100 мл капустяного бульйону і протушкуйте п'ять хвилин|мінути|. Додайте болгарський перець, перемішайте та тушкуйте ще три хвилини.
  2. У сотейник з товстим дном покладіть кілька листків капусти, трохи заправки. Далі викладайте голубці, кожен шар перекладаючи овочевою заправкою. Потім залийте капустяним бульйоном. Гасіть на повільному вогні 25-30 хвилин.

Поради:

  • Рис можна замінити гречкою.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *