Спадкоємиця роздає 25 мільйонів євро незнайомцям, оскільки “не зробила нічого, щоб заслужити на це”

Жінка вигадала унікальне рішення, як позбутися грошей у спадок, які, за її словами, вона “не заслужила”.

Про це пише Daily Star.

31-річна Марлен Енгельгорн із Відня, Австрія, успадкувала колосальні 25 мільйонів євро, коли у вересні 2022 року померла її бабуся Траудль Енгельгорн-Векіатто. Покійна родичка заробила статки, заснувавши німецьку хіміко-фармацевтичну компанію BASF.

Щоб допомогти витратити свої “незаслужені” гроші, Марлен хоче, щоб 50 австрійців визначили як слід перерозподілити її спадок. Вона попросила австрійських громадян взяти участь у її ініціативі, відомій як “Хороша порада з перерозподілу”.

Раніше цього тижня багата спадкоємиця розіслала 10 000 запрошень випадково обраним громадянам Австрії. З них буде обрано 50 осіб, а також 15 запасних членів на випадок відмови від участі.

Якщо 50 людей не зможуть дійти “широко підтриманого” рішення про те, що робити з грошима, вони повернуться до Енгельхорн. Вона сказала: “У мене немає права вето. Я надаю свої активи у розпорядження цих 50 осіб та довіряю їм”.

Читайте провідні новини дня:

Пояснюючи, чому їй спала на думку така незвичайна ідея, Енгельгорн сказала, що, на її думку, дискусії стануть “послугою демократії”, оскільки спадок не оподатковується. Вона сказала: “Я успадкувала статок, а отже, і владу, нічого для цього не зробивши. І держава навіть не хоче оподатковувати її”.

Енгельгорн додала, що віддала свої гроші тому, що вона нічого не зробила, щоб їх заробити, а просто пощастило у “родовій лотереї”. Вона сказала: “Якщо політики не виконують своєї роботи і не перерозподіляють, то мені доведеться самій перерозподіляти своє багатство. Багато людей щосили намагаються звести кінці з кінцями, працюючи повний робочий день, і сплачують податки з кожного євро, який вони заробляють на роботі. Я вважаю це за політичний провал, і якщо політика зазнає невдачі, то громадянам доведеться з цим справлятися самостійно”.

Нагадаємо, американська компанія пропонує заплатити 10 000 доларів учасникам, які проведуть місячний “цифровий детокс”. Нагороду отримають 10 людей, які витримають місяць без телефона.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *