Деформація тунелю між станціями метро в Києві: стали відомі причини

Київ

За попередніми висновками фахівців, причиною деформації тунелю між станціями київського метро “Деміївська”– “Либідська” стало неякісне проєктування та будівництво.

Про це в середу, 24 січня, повідомили у КМДА з посиланням на попередні висновки науково-дослідної судово-експертної установи.

“У своєму висновку науковці зазначили, що причиною є неякісні проєктні рішення з облаштування тунелю в межах аварійної ділянки. А також неякісні будівельно-монтажні роботи спорудження конструкції тунелю цієї ділянки”, – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

Також відповідно до висновків науковців, КП “Київський метрополітен” виконувало всі необхідні регламентні роботи з утримання та експлуатації перегінного тунелю.

“Зупинка руху поїздів цією ділянкою була своєчасною. Це дало змогу розпочати встановлення причин виникнення аварійної ситуації із залученням відповідних фахівців, а також відновлювальні роботи”, – повідомили в КМДА.

Сьогодні було отримано лише попередні висновки, експертне дослідження триває.

Нагадаємо, ремонтні роботи на місці протікання тунелю на Оболонсько-Теремківській лінії метрополітену біля станції “Деміївська” фактично передбачатимуть будівництво нової ділянки довжиною до 20 метрів.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *