В ISW пояснили, чому Путін заговорив про “успіхи” РФ в Соледарі

Президент-диктатор Росії Володимир Путін 26 січня заявив, що ЗСУ нібито “безуспішно контратакують з усіх боків на Соледарському напрямку, а російські війська тим часом наступають “майже щодня, потроху”. Путін, ймовірно, хотів похизуватися нещодавніми успіхами армії РФ та засвідчити злагодженість у її лавах.   

Про це йдеться у звіті Американського Інституту вивчення війни ISW.

Путін заговорив про Соледарський напрямок під час зустрічі зі студентами Санкт-Петербурзького державного морського технічного університету. Власне, торкнувся він цієї теми під час розмови з ветераном, який воював саме під Соледаром.

Хоча місто вже рік перебуває в окупації, і останнім часом якихось особливо великих боїв тут не було, в ISW вважають, що Путін згадав про нього не випадково.

“По-перше, він ймовірно, намагався привернути увагу до останніх успіхів Росії в цьому районі, оскільки 18 січня росіянам вдалося захопити село Веселе саме на Соледарському напрямку. Коментар Путіна про те, що підрозділи на Соледарському напрямку діють “злагоджено”, також, можливо, є спробою заперечити нещодавні заяви про жорстоке поводження з військовослужбовцями в 119-му полку, котрі до того ж були використані в межах “кланової війни” серед кремлівських еліт”, – пишуть аналітики.

Нагадаємо, за даними ISW, під Кринками воює приватна армія мера Москви Собяніна.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *